Google+ Followers

zaterdag 2 juli 2011

Elementary OS - Luna

De laatste weken weer druk bezig geweest met het testen van verschillende distros. En tot nu toe werken Fedora 15 en Elementary OS het snelst en best op mijn Macbook. De ontwikkelingen die de makers van Elementary allemaal voor ogen hebben, spreken mij aan. De bedoeling is om een geheel eigen OS te maken, en de software die ze de laatste tijd daarvoor ontwikkelen geven hiervan al een goed beeld. Zo is er al Dexter voor je contacten, Postler voor je E-mail, Beatbox voor je muziek en Marlin voor het beheren van je bestanden.

In de het huidige Elementary OS 0.1 is nog weinig te zien van deze producten, maar ik werk nu op een vroege alpha 0.2 versie die al een goed beeld geeft over hoe versie 0.2 er in november uit zal zien. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van Unity of Gnome Shell, maar een eigen DE met de naam Pantheon. Wordt Docky vervangen door Plank. Komt er binnenkort switchboard, een module waarme jezelf een control-center kan inrichten, en zal er de komende maanden wel meer leuk nieuws verschijnen. Hier twee screenshots om alvast een voorproefje van Luna te geven.
4 opmerkingen:

 1. Thomas Berends3 juli 2011 om 07:48

  Waar is deze Alpha versie te downloaden? Ben zeer geïntereseerd in de ontwikkelingen (:

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het adres was:
  https://launchpad.net/eosbuilds/luna-natty/22june2011

  Maar de link lijkt iet meer te werken, gewoon even met google zoeken op elementary OS luna, en dan komt er misschien snel nieuwe link.

  Bij het installeren werkt grub niet .. door een bug .. dus je zal dan handmatig moeten opstarten (zoeken op google 'grub not boot natty after update' .. als je daarna bent opgestart kan je burg installeren, en alles werkt dan weer ... succes ermee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thomas Berends3 juli 2011 om 11:54

  Puuh.. das teveel moeite.. ik wacht wel (A)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is en blijft een alpha, een dat van grub is een grub bug, ze zijn ook bezig met een andere bootmanager. En ... anders wachten tot november :)

  BeantwoordenVerwijderen