Google+ Followers

donderdag 1 november 2012

Pardus-Anka 2013

De laatste maanden druk op zoek geweest naar een andere linux distributie. Alle bekende varianten wel eens op mijn harde schijf geïnstalleerd, maar steeds miste ik 'iets'. Dus toch maar weer de DVD van Pardus 2011.2 uit de la gehaald. En bij het opstarten was er weer een gevoel van thuiskomen.

Ook maar weer zitten kijken hoe het er nu voorstaat met Pardus. De oorspronkelijke ontwikkelaar is er nog steeds mee gestopt en overgestapt op een soort van Debian variant. Maar nu blijkt dat een aantal trouwe 'fans' (waaronder ook Pardus ex-ontwikkelaars) de draad hebben opgepakt. Op dit moment zijn ze druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe Pardus, met de voorlopige naam Pardus-Anka.

Hier kan je een kijkje nemen op de GitHub van Pardus-Anka.
En hier kan je kijken naar alle commits.

En Pardus heeft door het gebruik van het PISI package-systeem toch een voorsprong. Dit heeft de maker van SolusOS ook ontdenkt, omdat hij in de 2.x versie van SolusOS ook gebruik gaat maken van PISI.

Dus nu zelf ook weer actief bezig voor Pardus-Anka. En lijkt het jou ook leuk om mee te werken aan deze unieke Linux distribitie, kom dan eens kijken op het IRC #anka-develop kanaal op Freenode.

1 opmerking: