Google+ Followers

dinsdag 9 oktober 2012

Elementary Luna .. nog even geduld

Al eerder heb ik hier geschreven over Elementary Luna. En de laatste weken gebruik ik het met steeds meer plezier. Heel veel gebruikers vragen steeds maar weer wanneer de nieuwe versie van ElementaryOS zal verschijnen. En de ontwikkelaars zeggen dan steeds: '.. als het klaar is'. De reden hiervoor is dat ze Luna pas willen uitbrengen als er bijna geen bugs meer inzitten. En ja, dat heeft nu eenmaal tijd nodig.

Maar het mooie van Elementary Luna is dat het een OS is die geheel op zichzelf staat. Een eigen DE (Desktop Environment), eigen programma's, etc. Momenteel is ElementaryOS nog gebaseerd op Ubuntu, maar in de toekomst kan dit veranderen. De ontwikkelaars willen zich eerst richten op de Desktop Environment en hebben nu voor Ubuntu gekozen omdat die makkelijk te implementeren is en veel hardware ondersteund.

Op mijn laptop gebruik ik momenteel een 'daily' versie die in mijn ogen al heel stabiel is. Je kan het zelf ook uitproberen door hier een iso te downloaden. Maar waar het allemaal om gaat is het systeem zelf. En Elementary Luna werkt snel, heel snel. Van inlogscherm tot desktop in 2 seconden. En verder hun eigen oplossingen voor instellingen, mail, browser, etc. Om al een beetje beeld te krijgen hoe Elementary Luna eruit komt te zien, hieronder een aantal films.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten