Google+ Followers

zaterdag 28 januari 2012

Het einde en het begin van de Pardus?

In mijn vorige blog was ik door een bericht op de Pardus mailing-lijst nog hoopvol over het Pardus project. Maar afgelopen week is een en ander in een stroomversnelling geraakt. Dit begon door een bericht in de mailing-lijst. Hier werd de 'end-of-life' van Pardus 2011.x aangekondigd. Het tweede officiële bericht sinds maanden gaf alleen maar deze boodschap. Dus geen 2012? Helemaal verder niks.

Vlak hierna verschenen er twee mooie verhalen van ontwikkelaars die aan het Pardus project hebben meegewerkt. En deze twee verhalen geven aan dat de overheid en politiek ook in andere landen meestal geen flauw benul hebben waar ze mee bezig zijn. De Turkse overheid had een juweel in handen, maar deze hebben ze uit hun handen laten glippen.

Eerst het verhaal van Bahadir Kandemir, een ontwikkelaar die vijf jaar aan het Pardus project heeft gewerkt bij de Turkse overheidsorganisatie TUBITAK.

What Happend to Pardus (oh ja, in het verhaal moet je 2010 als 2011 lezen, heeft hij laten nog laten weten).

En vlak daarna verscheen het hele mooie verhaal van Ozan Caglayan, een ontwikkelaar die ook vijf jaar aan het Pardus project heeft meegewerkt.

My Pardus Story

En wat nu? Pardus is te goed en te speciaal om zomaar als een kaars uit te laten gaan, en dit geeft dan ook weer de kracht aan van een community en Open Source. De Pardus community is nu druk bezig om een 'fork' van Pardus op te zetten. Heb je ook een Pardus hart, meld je dan aan op het worldforum of deze facebook groep.

1 opmerking:

  1. Het zou inderdaad hartstikke jammer zijn als Pardus ten onder gaat. Het is een mooie, stabiele Linux-distributie met veel trouwe aanhangers. Mocht het tot een fork komen dan hoop ik dat er voldoende ontwikkelaars zijn die mee willen doen. Helemaal geweldig zou natuurlijk een sponsor zijn ...

    BeantwoordenVerwijderen