Google+ Followers

vrijdag 25 november 2011

Gewoon lekker werken met Linux op .... Ubuntu 10.04

Ik begin een beetje beu te worden van het desktop geweld van de laatste paar maanden. Wordt het nu Unity, Gnome-Shell of toch maar KDE? En het lijkt wel een soort van ziekte bij de ontwikkelaars van 'desktop environments', want je ziet dezelfde verschijnselen bij zowel Apple en Microsoft. Apple heeft bij OSX Lion een aantal IOS elementen toegevoegd die geen meerwaarde hebben, en Microsoft gaat het straks met Windows 8 proberen met een Metro interface.
En de gebruikers? Die staan mooi in de kou, want een laptop/PC is nu eenmaal geen tablet. Dus ontwikkelaars als je iets voor een tablet wil ontwikkelen, maak hier dan een aparte 'environment' van (dit doet KDE trouwens wel goed). En verder is er nog de uitspraak 'if it ain't broke don't fix it', dus waarom iets wat goed werkt en jaren aan gewerkt is overboord gooien voor iets wat veel minder is. Ontwikkel gewoon door op de goede dingen die er al zijn.

Ubuntu 10.04.3 met Faenza icons , Elementary theme, Droid fonts en Docky
En ja, daar sta je dan als Linux gebruiker met de handen in het haar. Dus toen kwam de LTS van Ubuntu weer om de hoek kijken. Support tot 2013, en het vertrouwde goed werkende interface.
En gelukkig zijn er zoveel PPA's dat je bijna voor elk stukje software de laatste versie kunt gebruiken. Hier kun je het beste Ubuntu Tweak voor gebruiken, omdat dit al een hele lijst met PPA's bevat. En dan is het een beetje installeren en tweaken en je desktop ziet er weer vertrouwd uit. Oh ja, wat ook opvalt is de snelheid. En nu maar hopen dat de Gnome 3 ontwikkelaars in 2012 weer het vertrouwde Gnome interface terugbrengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten