Google+ Followers

zondag 9 oktober 2011

JoliOS, jolicloud, jolly good :)

Ik was dit weekend mijn bak met DVD's aan het opschonen, en kwam daar een schijfje tegen met Jolicloud 1.0. Dit is een OS die in 2008 vanuit Frankrijk is opgezet door Tariq Krim (oprichter NetVibes), en die ik een tijdje op mijn Eee PC 4G heb gebruikt. De Eee PC staat nu te verstoffen in een bureaulade, maar zal denk ik binnenkort met JoliOS een leuk speelgoed zijn voor de kinderen.

De interface van JoliOS 1.2
Het OS heeft nu de naam JoliOS, en Jolicloud is de HTML5 interface die bovenop dit OS draait. Ja, de hele interface is ontwikkeld op basis van HTML5. En omdat we toch in een tijd zitten van nieuwe interfaces zoals Unity, Gnome-shell, OSX Lion en Windows 8 dacht ik, laat ik JoliOS 1.2 (gebaseerd op Ubuntu 10.04) eens proberen op mijn Macbook Pro. En wat denk je? Het is even wennen, maar wat gaat alles snel.

Als je veel gebruik maakt van applicaties op het internet, dan is JoliOS gewoon de beste op de 'cloud gebaseerde' OS. Ik denk zelfs beter dan het Google Chrome-OS. Het voelt en werkt gewoon jolly good! Wil je het zelf eens proberen, je kan JoliOS hier downloaden.

JoliOS op verschillende computers, gewoon je apps synchroniseren

Eenvoudig nieuwe apps toevoegen

Standaard toegang tot dropbox en Google docs
2 opmerkingen:

  1. Kun je JoliOS naast windows 7 gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja hoor geen probleem .. je kan het zelf 'in Windows' installeren .. kijk maar op de site en je komt er wel uit http://www.jolicloud.com/jolios/download

    BeantwoordenVerwijderen