Google+ Followers

maandag 4 juni 2012

De vorming van een Pardus community

Het zijn drukke weken in het land van PardusLinux. Er heerst bij veel gebruikers nog onduidelijkheid, en de informatie uit Turkije verloopt soms moeizaam. Maar als ik een analyse van de stand van zaken moet maken is deze als volgt:

- Tubitak (de Turkse overheidsorganisatie die Pardus (heeft) ontwikkeld zal in de toekomst alleen nog verder gaan met Pardus coporate.
- De Pardus 2011 lijn zal worden overgedragen aan de community, en deze zal de verdere ontwikkeling van Pardus op zich nemen.

Met het overdragen aan de community zitten nog wat juridische haken en ogen, heeft te maken met de Turkse wetgeving, trademark op de logo van Pardus, etc. Maar ik ga ervan uit dat dit in de komende weken wordt opgelost.

Nu is de Turkse community al druk bezig met het bijwerken van software versies, etc. Maar Pardus heeft een wereldwijde community, en op het world-forum van Pardus zijn we nu druk bezig met het invullen van deze community.

* Opstellen van een roadmap
* Structuur van de community
* Lijst met gebruikers die een bijdrage kunnen leveren

En alle tips, idee├źn en adviezen zijn welkom :).

1 opmerking:

  1. Hi Richdb,

    I have been following your posts on the Pardus World Forum. I cannot tell you how excited I am to see Pardus continue. I think I have a solution for the name:

    What about Prometheus?

    Think about the mythology. He took fire from the gods and gave it to man. Prometheus!!

    BeantwoordenVerwijderen