Google+ Followers

donderdag 12 april 2012

Ubuntu 12.04 ... een nieuw begin?

Een nieuw begin? Misschien een vreemde titel om mee te beginnen, maar ik zal het proberen uit te leggen. Mijn favoriete linux distributie was Pardus, ja was, want het oude Pardus is er niet meer. Dit zo jammer, maar ja wat anders kan je verwachten van een overheid? Helaas is de Turkse overheid niet veel anders dan de meeste andere overheden op deze wereld. Ze hadden een juweel in huis, maar hebben deze helaas uit handen gegeven. Natuurlijk zijn er momenteel Pardus gebruikers die een 'fork' willen beginnen, maar zoals Pardus was, zal het nooit meer worden. Je kan nu eenmaal een organisatie waar 40 tot 50 man dagelijks fulltime bezig waren met een distributie niet vervangen. Ik wens ze dus ook veel geluk en succes.

En zo was het de afgelopen weken en maanden een zoektocht voor mij. De ene naar de andere distributie kwam er op mijn Macbook, en geen van alle kon mij echt overtuigen. Ja ik heb zelfs weer drie weken onder OSX zitten werken, maar het Linux gevoel begon weer steeds meer te kriebelen. En tot mijn verrassing eindigde ik weer bij een andere oude liefde .... Ubuntu. Heel veel mensen zijn momenteel enthousiast over Cinnamon, maar persoonlijk vind ik dit ook tegenvallen. Zelfs de devel-versie van Elementary vind ik tegenvallen, en zo kwam ik weer terecht bij Ubuntu 12.04. En ja, Unity is nog steeds niet echt mijn ding, maar Ubuntu 12.04 is zelf verder gewoon super. Stabiel, snel en alles werkt echt out-of-the-box. En het is een LTS versie, dus de komende jaren zit ik goed :).

En zo is voor mij een nieuw stukje Linux begonnen, en ik kan het iedereen aanraden! Nog 14 nachtjes slapen en dan is het zover ...

Ubuntu 12.04 in volle glorie

1 opmerking:

  1. Leuk. Ik herken mij er wel in. Met Ubuntu 12.04 is Unity voor mij ook de standaard desktop geworden. De starter gaat dan naar 32 pxs, globalmenu gaat eruit, maar voor de rest...helemaal prima. Snel, makkelijk, en weinig afleiding.

    BeantwoordenVerwijderen