Google+ Followers

donderdag 28 april 2011

Shell of unity ... zoek de verschillen

Ubuntu 11.04 is uit, dus een hoop reviews, etc over Unity. De laatste weken lijkt het erop dat er een soort van Unity hype op gang is gekomen. Wat ik hiermee bedoel is dat het veel meer 'reclame' krijgt dan Gnome Shell. De afgelopen tijd zowel met Unity als Shell aan de slag geweest, en beide lijken gewoon heel veel op elkaar. Dus waarom niet de tijd, energie en kennis delen i.p.v. nu twee aparte interfaces te ontwikkelen. In mijn ogen blijft het op de een of andere manier een rare 'move' van Ubuntu (Canonical) om met Unity te beginnen. Heb hier de laatste weken veel over gelezen, en vooral de blogs van Jeff Waugh geven een ander licht over de hele Unity ontwikkeling. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen, maar tot die tijd ben ik overgestapt op Fedora. Waarom Fedora? Ik ben gewoon nog steeds een Gnome gebruiker, en Fedora is nog steeds de distributie die het meest terug geeft qua ontwikkeling aan de Linux gemeenschap. En ik moet zeggen .. Fedora 15 Beta werkt bij mij super, ondanks een Gnome 3 versie die gewoon nog doorontwikkeld moet worden (maar was dit niet anders in de tijd van Gnome 2 of KDE 4?).

1 opmerking:

  1. Same here. Ben minder enthousiast over Unity dan Gnome 3, maar ben het met je eens dat de verschillen nihil zijn. Heb nu ook Fedora 15 op mijn laptop staan, en bevalt me prima.

    Het lijkt erop dat ze bij Canonical steeds vaker zoiets hebben als: "Als het niet precies gaat zoals wij willen, maken we het lekker zelf". Dan blijft er weinig democratie over in de open source wereld.

    BeantwoordenVerwijderen