Google+ Followers

vrijdag 8 januari 2010

Sidux

2010 ... de tijd vliegt. En wie weet vind ik dit jaar mijn ideale linux distributie. Al zoveel jaren met linux aan het werk, maar eigenlijk steeds op zoek naar de ultieme distributie. Ik dacht in Pardus of Kahel in 2009 het gevonden te hebben. Maar Kahel gaf veel 3D problemen (dus geen Sauerbraten spelen), en Pardus is eigenlijk perfect, maar de performance is soms traag, en te weinig pakketten in de repos. Maar op de laatste dag van 2009 viel mijn oog op Sidux. En tot nu toe ben ik zeer tevreden. Sidux is gebaseerd op Debian Unstable (SID) en in een variant met KDE of XFCE te downloaden. Ik heb voor de KDE-lite versie (4.3.4) gekozen, en dat is KDE 4 met de snelheid van KDE 3. En het is Debian, dus software in overvloed. Heb het ook op mijn Eeepc 701 4GB geïnstalleerd, en KDE 4 werkt zelfs hier snel. Dus als alles zo blijft werken, kan 2010 wel eens het einde van de zoektocht betekenen. Ik zou zeggen, Ubuntu gebruikers die KDE 4 ook mooi vinden, probeer Sidux eens.

1 opmerking:

  1. Geef Pardus 2009.1 (afgelopen week uitgekomen) ook nog een kans (ook Kde 4.3.4), distributiebreed waren de eerste versies van KDE4 niet zo super, aantal bescikbare apps in Pardus is het laatste haar ook sterk gegroeid, dus wordt ook steeds minder een probleem.
    Zelf gebruik ik Pardus met LXDE ipv KDE4, voor mij hoeft al het KDE4 of Gnome geweld niet zo, maar zoveel mensen zoveel wensen en in linux is er voor elk wat wils ;-)

    BeantwoordenVerwijderen